Met spekjes, room en spruitjes: halveer 300 gr spruitjes, kook ze 5 minuten. Roerbak 200 gr spekreepjes, 1 gesnipperde ui en een bakje champignons 5 minuten. Schep de spruitjes erbij en roerbak nog 5 minuten. Klop 2 eieren los met 2 dl kookroom (en ½ dl sherry), voeg toe en laat het wat stollen. Strooi er fijngeknipte peterselie, zout en peper uit de molen over. Lekker op spaghetti.
Met rookworst, aardappeltjes en kool: Roerbak 1 zakje aardappelblokjes (450 gr,Celavite) en 1 in partjes gesneden ui in wat olijfolie 8 minuten. Schep er 300 gr gesneden groene kool of paksoy bij en roerbak nog 5 minuten. Voeg 1 rookworst in schuine plakjes en 1 bakje (tros)kerstomaatjes in kwarten toe en warm nog even door. Lekker met pennerigatte-macaroni.
Met levertjes, prei en wortel: Roerbak 75 gr magere spekreepjes knapperig in 2 el olijfolie, schep er 250 gr kippenlevertjes bij en roerbak 5 minuten. Voeg (in reepjes gesneden) 1 ui, 1 prei en 2 winterwortels toe, met 1 teen knoflook, en roerbak nog 5 minuten. Roer er 1 el mosterd en 1 dl tomatensaus bij en warm het door. Lekker op orechietti (pasta, Grand‘Italia).
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |